The Fashionweek 2022 Shows

In het weekend van 1 en 2 oktober sloten maar liefst 28 modeontwerpers en labels samen The Fashionweek 2022 af met modeshows op verschillende locaties in Den Haag.

Ontwerpers

De Haagse Fanny de Ruijter beet het spits af met een urban couturecollectie vol prints en handwerk waarna modelabel Haruco-vert een gevoelige collectie bracht geïnspireerd op het overlijden van de vader van de ontwerper. Met veel bewerkelijke ambachtstechnieken verwerkte hij dit verlies en beelde het uit in de collectie als ‘het moment waar de dag verandert in de nacht’.

Na het inclusieve feest van Studio HIEM afgelopen jaar, was ontwerper Patrick Hiemstra dit jaar terug met een collectie met maar liefst 18 modellen. De collectie was een ode aan zijn moeder en de ontwerper koos speciaal voor deadstock couturestoffen van Beglarian Fabrics waarmee hij aangaf pal te staan voor sustainable fashion. De oorlog in Oekraïne vormde de inspiratie voor Nata Ryzh uit Den Haag. Ze bracht met de hand geverfde kleding met veel kleuren die deden denken aan vuur en gecombineerd werden met linten met een boodschap.

Fotografie: Studio Pasarella

Deelnemende designers The Fashionweek Modeshows 2022

Fanny de Ruyter

Irina Krutasova

Studio HIEM

Marco-Stefano Pintus

NvdK Couture

Haruco-vert

Nata Ryzh

Janina Kraft

Rosalie Boonstra

Talent Award 2022

The Fashionweek 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door: