Westfield Mall of the Netherlands x The Fashionweek

Winnares van The Fashionweek Talent Award powered by Westfield 2022 Ilona Simons met haar prijs. Fot: Pasarella

De The Fashionweek Talent Award 2022 powered by Westfield Mall of the Netherlands is gewonnen door de jonge Nederlandse modeontwerper Ilona Simons.

Westfield Mall of the Netherlands is vanaf 2021 partner van The Fashionweek in Den Haag. In 2022 zijn zij voor het eerst naamgever van de modeprijs The Fashionweek Talent Award. De winnaar van deze nieuwe Nederlandse modeprijs gaat naar huis met een bedrag van 2500 euro om te investeren in een nieuwe collectie en presenteert deze tijdens de volgende editie van The Fashionweek.
De vakjury bestaande uit ontwerper Erik Frenken, voorzitter van Stichting Dutch Fashion Embassy: Rob Zomer, Iris Ruisch van het platform State of Fashion en Couturier Pieter Paul Verberne koos samen met online stemmers voor de winnaar.
Uit handen van The Fashionweek directeur Allan Vos en presentator Curt Fortin ontving Ilona Simons de Talent Award 2022 met haar, volgens de jury ‘prachtige jacquards en krachtige combinatie van traditionele afwerkingen, ambacht en streetwear’.

Wil je alle genomineerde ontwerpers nog eens rustig bekijken? Klik dan hier.