The Fashionweek 2021

Photo: Pasarella Photo . Designer: Marco-Stefano Pintus

Modetalent kleurt Hofstad tijdens de eerste fysieke editie The Fashionweek

Van 14 tot en met 17 oktober vond The Fashionweek 2021 plaats. De Hofstad bood tijdens deze succesvolle eerste fysieke editie van de Haagse modeweek een podium voor Nederlands’ meest veelbelovende en reeds gevestigd modetalent. Onder andere Studio HIEM, Natalie van de Klashorst, Michelangelo Winklaar en Marco Stefano Pintus toonden hun nieuwste ontwerpen tijdens de modeshows in The Student Hotel en de Grote Kerk.  

Na een eerste digitale editie vorig jaar, vond The Fashionweek voor het eerst fysiek plaats. Met een uitgebreid programma vol tentoonstellingen, modeshows, een design wedstrijd, workshops en een fashionroute was het mode wat de klok sloeg in Den Haag. Op zaterdag stond The Student Hotel in het teken van aanstormend modetalent. Jonge designers als Zoë La Rivière, Shenny Cijntje, Ko Bo en Nicole Plender toonden hun ontwerpen tijdens modeshows waarmee ze hoge verwachtingen voor de toekomst scheppen.

Genderherdefiniëring, duurzaamheid en kleur in de Grote Kerk

Photo: Chantalle Laurent . Designer: Studio HIEM

Ook in de Grote Kerk van Den Haag stond modetalent in de schijnwerpers. Studio HIEM herdefinieerde gender met een extravagant kleurrijke modeshow, terwijl Nata Ryzh een collectie toonde vol inspiratie uit het Verre Oosten en Marco-Stefano Pintus een serie ontwerpen de runway op stuurde geheel vervaardigd uit duurzaam kurk. Ontwerper Michelangelo Winklaar werd door het publiek geprezen om zijn collectie waarin hij speelde met vorm, kleur en structuur, die hij onder begeleiding van zangeres Lakshmi presenteerde.

Rosalie Boonstra winnaar New Talent Ontwerpwedstrijd

Photo: Pasarella Photo . Designer Rosalie Boonstra wins Xiaomi New Fashiontalent Award 2021

The Fashionweek sloot af met de New Talent Ontwerpwedstrijd, in samenwerking met telefoonproducent Xiaomi. Maar liefst twaalf ontwerpers dongen mee naar een investeringsprijs van €2.500,-, een inspiratie- en kennistrip naar modehoofdstad Milaan en de kans om een volledige collectie te tonen tijdens The Fashionweek 2022. De 24-jarige Rosalie Boonstra ging er vandoor met de hoofdprijs met een design dat door de vakjury werd bestempeld als “extreem vrouwelijk, zeer elegant en technisch sterk”. De jury, bestaande uit zangeres Lakshmi, couturier Pieter Paul Verberne, ontwerper Sjaak Hullekes en Xiaomi’s Country Manager Daisy Hu, kijkt er naar uit om meer van Rosalie te zien.

Deelnemende designers The Hague Fashion Week 2021

MICHELANGELO WINKLAAR
STUDIO HIEM
DOMITILLE GEORGET
NATA RYZH
NVDK NATALIE VAN DE KLASHORST
HARUCO-VERT
MARCO-STEFANO PINTUS
WINDSISTER BY SASKIA WIND
GARCIA BELLO
CÉLINE VAN OOIJEN
XIAOMI X TFW TALENT AWARD
ROC MONDRIAAN SCHOOL VOOR MODE

Ko Bo

Irina Krutasova

Stephanie Willems

Whitney Cumberbatch

Fadzli bin Zahari

Jennifer Piepenbrock

De Naaierij

Zoë la Riviere

Azhar el Bouchabi

Nicole Plender

Luna Rose

Sponsoren en partners The Fashionweek 2021