The Fashionweek 2023 programma en tickets

Fotografie: Pasarella

Programma The Fashionweek 2023

The Fashionweek 2023 vindt van 4 tot en met 8 oktober plaats in Den Haag. Vijf dagen lang kun je op de mooiste plekken van de stad mode beleven en zien. Naast modeshows en mode-exposities, zijn er ook workshops, film en een etalageroute.

Modeshows tijdens The Fashionweek 2023

Tijdens The Fashionweek zijn drie modeshows gepland waar je de nieuwste creaties van opkomend en bewezen modetalent kunt bekijken. Elke show omvat het werk van verschillende individuele modeontwerpers.

In Hotel des Indes vindt op donderdag 5 oktober 14:00 uur de bijzondere modeshow Fashion On Escher plaats. Drie ontwerpers, Katie TubbingStudio Hiem en Janne van Wezel hebben zich door kunstenaar Escher laten inspireren voor een nieuwe modecollectie.

Vrijdag 6 oktober zijn er twee gecombineerde modeshows in Theater Amare aan het Spuiplein. Om 11:00 uur laten de studenten van ROC Mondriaan School voor Mode zien wat ze in huis hebben. Ook de winnaars van Kunstbende laten hun creaties zien tijdens deze show. Tijdens de show van 15:00 uur komen ontwerpers en modelabels voorbij. Haruco-Vert, Irina Krutasova en de winnaar van Talent Award 2022 Ilona Simons tonen elk hun nieuwste collectie. Ook de genomineerden van de Talent Award 2023 en de uitreiking van deze modeprijs aan het veelbelovendste modetalent zijn onderdeel van deze modeshow.

Tickets The Fashionweek 2023

Toegangskaarten voor de modeshows tijdens The Fashionweek 2023 zijn online verkrijgbaar via Eventbrite.

Tentoonstellingen tijdens The Fashionweek 2023

Op verschillende locaties in de binnenstad van Den Haag is van 4 tot en met 8 oktober mode te zien en te beleven. Veel van de modetentoonstellingen zijn vrij toegankelijk.

Op het Lange Voorhout is van 4 tot en met 8 oktober de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture te bezoeken. In twee glazen containers is met de hand vervaardigde koninklijke mode te zien van ontwerpers Bas Kosters, Stephanie Willems, JimmyPaul, Michelangelo Winklaar, Louise Noordam en Bjorn van den Berg. Ook kun je zien hoe couture wordt gemaakt en kun je meewerken aan een bijzonder couturestuk van ontwerpster Anouk van Klaveren van Das Leben Am Haverkamp. Deze bijzondere tentoonstelling is te vinden op het lange deel van het Lange Voorhout en is vrij te bezoeken.

In Hotel des Indes laten ontwerpers Katie TubbingStudio Hiem en Janne van Wezel elk een outfit zien uit de Fashion On Escher show op de mode-expositie op de eerste verdieping van het hotel. Hun werk wordt aangevuld met meer Escher-ontwerpen van handschoenenontwerpster C’est Jeanne, schoenenontwerper Chris van den Elzen en modeontwerpers Tevin Blanche en Michelangelo Winklaar. De expositie is vrij te bezoeken van 5 tot en met 8 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Zes van de looks uit de Fashion On Eschercollecties zijn tijdens Museumnacht tussen het werk van Escher te bewonderen in museum Escher in Het Paleis. Hiervoor is een toegangsticket nodig.

Workshops tijdens The Fashionweek 2023

Gek op mode en altijd al willen weten hoe je op een duurzame manier mode kunt maken en behouden? Bij De Bijenkorf zijn op zaterdag 7 oktober twee workshops te doen in samenwerking met Het Oppimp Atelier. Een plek boeken voor deze workshop kan hier.

Op het Lange Voorhout kun je aansluiten om mee te werken aan het bijzondere participatie borduurwerk van Anouk van Klaveren. Van 5 tot en met 8 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur kun je onder begeleiding leren hoe dit couturestuk vorm krijgt en jouw geleerde techniek toepassen. Elk uur is een nieuwe groep borduurders welkom. Deelname is gratis, bij beschikbaarheid kun je aansluiten.

Etalage- en moderoute The Fashionweek 2023

In de binnenstad van Den Haag staat ook dit jaar weer een wandelroute langs verschillende etalages op de agenda; de etalageroute. Vanaf maandag 2 oktober laten verschillende modeontwerpers in de etalages van vooraanstaande winkels hun creaties zien. Bij Juwelier Steltman zijn de hoeden te zien van hoedenontwerpster Elisabeth Koch, bij De Bijenkorf is een ontwerp te zien van Jimmy Paul en in de etalage van Island Gallery staat een ontwerp van Jose Marie Sta Iglesia.

In de Uniqlo-etalage is een speciaal project te zien van studenten van ROC Mondriaan School voor Mode. Voor de vierde keer op rij maken zij met deadstock (onverkoopbare) kleding een collectie op uitnodiging van Dutch Fashion Embassy. Op de digitale trappen van Pathé Spuimarkt aan de Grote Marktstraat zijn beelden van eerdere edities van The Fashionweek dagelijks terug te kijken en bij Magasin Horaz kun je werk zien van Diederik Verbakel. Op zaterdag 7 oktober van 13:00 tot 18:00 uur is daar zelfs een trunkshow van het merk van de ontwerper: DIED.

Denk er ook vooral aan de historische moderoute een keer te lopen. Deze historische stadswandeling door de binnenstad van Den Haag voert je langs verschillende bijzondere locaties waar vroeger (en soms nog steeds) warenhuizen en modehuizen gevestigd waren. Den Haag heeft een rijke historie van mode-, waren- en couturehuizen die al terug stamt van zo’n 120 jaar geleden.

Houd voor het actuele programma van The Fashionweek 2023 de Instagram-pagina van TheFashionweek.nl in de gaten.

The Fashionweek 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: