Open Call The Fashionweek The Hague

Foto: The Hague Fashionweek 2021

For ENGLISH click here.

Open Call voor Designers

The Fashionweek (onderdeel van Stichting Dutch Fashion Embassy Foundation) is voor de nieuwe editie van The Fashionweek The Hague opzoek naar nieuw modetalent. Modeontwerpers en modestudenten uit het hele land krijgen de mogelijkheid om hun collecties te laten zien op de catwalk, op tentoonstellingen of andere evenementen tijdens The Fashionweek, het nieuwe modefestival in Den Haag.

The Fashionweek

In het najaar vindt The Fashionweek The Hague plaats in het centrum van Den Haag. The Fashionweek biedt een plek op de catwalk voor getalenteerde modeontwerpers. Vind je dat jouw collecties of ontwerpen een plekje op de catwalk verdienen? Stuur ons je werk toe.

Unieke ontwerpen

The Fashionweek The Hague is een nieuw modefestival waar couture en uniek ontworpen kledingstukken samenkomen. Niet commerciële ontwerpers, modestudenten en fashionbrands met een duidelijke visie en eigen handtekening wordt een platvorm geboden en tonen hun werk op de catwalk en exposities. Het gaat hier doorgaans om unieke ontwerpen, zogenoemde couture. De ontwerpen zijn conceptueel, doordacht, niet trendvolgend maar trendsettend, met aandacht voor ambacht, handwerk en duurzaamheid gemaakt. Deze inclusieve en sustainable ontwerpers brengen samen de toekomst van mode tijdens The Fashionweek The Hague.

Registreer

Belangrijk om te weten over je inzending:

 • Stuur je portfolio op of koppel het. De nieuwe collectie of ontwerpen hoeven nog niet af te zijn, stuur ons schetsen van de plannen die je hebt. Wel zien we graag jouw vorig werk om het niveau van jouw (uiteindelijke) werk te kunnen bepalen.
 • Werk dat je wilt presenteren, moet nieuw zijn en niet op een andere catwalk of fotoshoot zijn getoond.
 • Collecties moeten minimaal drie, vijf of twaalf complete looks (outfits) bevatten om deel uit te maken van een van de shows. Ook is er ruimte voor enkele unieke (single) looks voor speciale onderdelen van The Fashionweek. Laat duidelijk in de tekst weten wat je wilt tonen en de hoeveelheid.
 • Alle inzendingen worden beoordeeld op onder andere uniekheid, originaliteit, vakmanschap en kwaliteit.
 • Kosten: The Fashionweek en Dutch Fashion Embassy doen hun best kosten voor deelname aan de modeshows van The Fashionweek zo laag mogelijk te houden voor deelnemers. Ontwerpers dragen zelf zorg voor de modellen. The Fashionweek zorgt voor een professioneel haar- en make-up team, fotografie, techniek tijdens de show, PR en heel veel meer. The Fashionweek doet ontwerpers een voorstel over deelname zodra de ontwerper de plannen heeft toegelicht. Dit voorstel houdt verband met het aantal outfits en niveau van de ontwerper.
 • Alles wat je ons stuurt, wordt vertrouwelijk behandeld en niet openbaar gemaakt totdat jij en The Fashionweek die keuze samen maken.
 • Aanmelden is geen garantie voor een plek op The Fashionweek.

PS: Stuur nog niets via wetransfer, graag via onderstaand formulier of email.

  Word partner

  The Fashionweek kan niet bestaan ​​zonder partners, sponsors en samenwerkingen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u of uw bedrijf een leuk idee? Neem dan contact met ons op!