Dutch Fashion Embassy

Foto: Yvonne Apeldoorn voor The Hague Fashionweek x Uniqlo project

Stichting Dutch Fashion Embassy Foundation is opgericht om nieuw en talentvol modetalent een podium te bieden en te begeleiden naar een mooie carrière in de mode-industrie, mensen bewust te maken van de invloeden van de modeindustrie en het behouden en inzetten van ambacht.

In samenwerking met creatieven, musea en het bedrijfsleven organiseert de stichting evenementen, samenkomsten, workshops en festivals waarbij ontwerpers, illustratoren, fotografen en ander nieuw veelbelovend talent hun werk kan verbeteren, presenteren en naar een hoger niveau kan tillen. Ook organiseert de stichting informatieve en actieve evenementen waarbij (textiele) ambachten en duurzaamheid centraal staat.

Stichting

De Stichting zet zich in om talent te begeleiden en te steunen met bijvoorbeeld kennis, materiaal of financieel (door het uitreiken van de jaarlijkse Talent Award). Stichting Dutch Fashion Embassy is de stichting achter verschillende projecten zoals Fashion in Agga (een mode- en kunst introductie voor jongeren in de zomervakantie) en The (Hague) Fashionweek (waar veelbelovend modetalent de kans krijgt werk te presenteren).

Bestuur

Foto bestuur Stichting Dutch Fashion Embassy

Van links naar rechts:

Akua Konadu – Algemeen bestuur

Heraldy Oetomo – Algemeen bestuur

Rob Zomer – Voorzitter

Stichting informatie

Naam Stichting Dutch Fashion Embassy Foundation

RSIN 8610.70.896

Bank NL28KNAB0408363096

KVK NL77627830

BTW NL001714847B23

Adres Frederikstraat 239, 2514 LC Den Haag

Contact en informatie info@dutchfashionembassy.nl

Stichting Dutch Fashion Embassy beschikt nog niet over de status van Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

De Stichting hoopt in 2023 de ANBI-status te verkrijgen en wordt op dit moment onder andere gesteund door Gemeente Den Haag, Vriendenloterij en Fonds1818.

Het doen van een gift wordt hierdoor extra aantrekkelijk. Het bedrag van uw gift mag u namelijk 1,25 keer op uw inkomen in mindering brengen. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Meer informatie over de ANBI regeling kunt u terecht op de website van de belastingdienst.

Beleidsplan

Beloningsbeleid

De Governance Code Cultuur wordt gevolgd. Stichting Dutch Fashion Embassy heeft geen personeel in dienst.

Verslag en financiële verantwoording

Volgt zsm.

Volg Stichting Dutch Fashion Embassy Foundation op Facebook en Instagram.