Lange Voor Haute Couture modetentoonstelling

Fotografie: Team Peter Stigter

Modetentoonstelling Lange Voorhout: Lange Voor Haute Couture

Op het Lange Voorhout in Den Haag heeft de tentoonstelling Lange Voor Haute Couture gedebuteerd. Een modetentoonstelling met een knipoog naar het koningshuis, gepresenteerd in twee glazen containers waarin met de hand vervaardigde koninklijke mode te zien is.

De Dutch Fashion Embassy heeft tijdens The Fashionweek 2023 met deze tentoonstelling de passie, bewerkelijkheid en het ambacht dat schuilgaat achter het creëren van een kledingstuk getoond. Deze bijzondere kleding wordt ook wel couture genoemd. Couture is met de hand op maat gemaakte kleding, vaak uniek, opvallend van vorm en gebruikmakend van bijzondere handwerktechnieken. In dit geval ook nog gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen, een belangrijk punt om aandacht voor te vragen.

Deelnemende Ontwerpers: Bas KostersStephanie WillemsJimmy PaulMichelangelo WinklaarLouise Noordam en Bjorn van den Berg.

Participatie borduurwerk

Op deze locatie was ook een pop-up atelier te vinden, waar extra aandacht voor duurzaamheid, ambachten en couturetechnieken als borduren te zien waren. Zo kon het publiek die hun steentje wilde bijdragen, onder begeleiding van Stephanie Willems leren hoe een couturestuk vorm krijgt en middels een participatieproject mee borduren aan een bijzonder couturestuk van ontwerpster Anouk van Klaveren van Das Leben Am Haverkamp.

The Fashionweek 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: