Fashion On Escher

Eschermode in Hotel des Indes

De officiële openingsshow van The Fashionweek The Hague vindt plaats in Hotel des Indes. Drie getalenteerde modeontwerpers tonen tijdens de Fashion On Escher modeshow hun nieuwste collecties, geïnspireerd door de beroemde kunstenaar Escher. In het kader van het Escherjaar 2023 (ter ere van de 110e geboortedag van de kunstenaar) daagde Dutch Fashion Embassy ontwerpers Katie TubbingStudio Hiem en Janne van Wezel uit om zich door Escher te laten inspireren voor een nieuwe modecollectie.

De ontwerpers

De Belgische Katie Tubbing studeerde af aan Artez in Arnhem en was genomineerd voor Lichting in ’22. De ontwerpen van Katie staan bekend om de verfijnde technieken, het gebruik van kant en borduursels. Ook maakt ze regelmatig gebruik van 3d-technieken. Ontwerper Patrick Hiemstra van Studio Hiem studeerde af aan HKU. Zijn ‘in your face’ ontwerpen kenmerken zich door het heridentificeren van gender met extravagant volume. Janne van Wezel (alumni AMFI) houdt ervan te experimenteren met collages en haalt hieruit nieuwe vormen en silhouetten.

Hotel des Indes dat in het verleden regelmatig diende als podium voor modeshows, transformeert voor deze bijzondere gelegenheid de salon tot een elegante catwalkzaal. Met deze keuze wordt een knipoog gegeven naar vervlogen tijden en wordt een klassieke modeshowpresentatie nagebootst.

Tickets voor Fashion On Escher

Toegangskaarten voor de modeshow Fashion On Escher op donderdag 5 oktober 14:00 uur zijn verkrijgbaar via Eventbrite. Koop je tickets voor deze show via Eventbrite.

Let op: De zaal van Hotel des Indes opent een kwartier voor aanvang. Dresscode: Dress To Impress.

Expositie Eschermode

Na afloop van de modeshow hebben bezoekers de mogelijkheid om het werk van de jonge talenten verder te bewonderen tijdens een exclusieve expositie op de eerste verdieping van Hotel des Indes. Aan de ontwerpen die tijdens de modeshow te zien waren, wordt ook werk toegevoegd van onder andere handschoenendesigner C’est Jeanne (Meesteropleiding Coupeur) en schoenenontwerpers Chris van der Elzen (Design Academy) en Tevin Blanche (KABK). Deze gratis te bezoeken expositie is geopend van 6 tot en met 8 oktober.

The Fashionweek wordt mede mogelijk gemaakt door: