MAURITSHUIS X THE FASHIONWEEK : Fashion in Agga

Fotografie: Allan Vos

Fashion in Agga, de modeschool voor Haagse jongeren

Fashion in Agga (mode in Den Haag) Leren over mode in de zomervakantie, dat is wat Stichting Dutch Fashion Embassy in de zomer van 2021 aanbood aan jongeren tussen de 16 en 27 jaar. De aspirant modeontwerpers hadden niet (per se) een modeachtergrond maar wel interesse in het onderwerp.

In twee weken tijd volgden 13 Haagse jongeren masterclasses van stylisten, een modejournaliste, ontwerpers en leerden ze anders kijken naar beelden zoals bijvoorbeeld in het Mauritshuis. Samen maakten zij met de opgedane kennis een minicollectie waarbij ze hulp kregen van professionele kleermakers en naaisters.

De tekst loopt verder onder de video.

Fotoshoot

Het resultaat werd vastgelegd door een heuse modefotograaf en de fotoshoot is terug te vinden in Hague Magazine. Dit modeblad kam speciaal uit ter ere van de eerste editie van The Hague Fashion Week 2021.

De tekst loopt verder onder de fotoserie.

Stichting Dutch Fashion Embassy Foundation zal in de toekomst meer projecten voor jongeren in combinatie met mode en kunst laten plaatsvinden. Deze eerste editie van Fashion in Agga werd mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Gemeente Den Haag en steun van het Mauritshuis.