Beglarian Fabrics x The Fashionweek

Collectie Studio HIEM at The Fashionweek The Hague powered by Beglarian Fabrics

Een collectie volledig vervaardigd uit deadstock couturestoffen, dat bracht ontwerper Patrick Hiemstra van Studio HIEM. Hij presenteerde zijn laatste collectie The Lion The Witch and the Audacity of this Bitch tijdens de 2022 editie van The Fashionweek in Den Haag.

De Dutch Fashion Embassy Foundation koppelde Patrick speciaal voor deze collectie aan Beglarian Fabrics. Dit bedrijf verkoopt restpartijen hoogwaardige luxueuze couturestoffen van bekende merken als Hermés, Moschino en Cavalli. Een goede ontwikkeling in de mode-industrie die bekend staat als grote vervuiler. Op deze manier kunnen ontwerpers goede kwaliteit stoffen bemachtigen in kleine oplages welke normaal in de verbrandingsoven belanden.

De collectie van Studio HIEM was niet de enige samenwerking van The Fashionweek met Beglarian Fabrics. Het bedrijf sponsorde ook de tweede prijs van The Fashionweek Talent Award. Winnares Floor Klaassen ontving een Tefal Pure Tex stomer en een tegoedbon ter waarde van 500 euro voor designerstoffen van Beglarian Fabrics.

Winnares Floor Klaassen met haar winnende ontwerp. Foto: The Fashionweek The Hague