Stephanie Willems at The Fashionweek

Foto: Swan’s Seduction

Stephanie Willems toont op de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture een outfit vervaardigd uit een tent. Een bijzonder ontwerp dat aandacht vraagt voor duurzaamheid tijdens The Fashionweek 2023.

‘Ik geloof in tweede kansen, ook voor het materiaal waar ik mee werk. Zo heb ik deze ‘royal’ look gemaakt van een tweedehands tent. Ik hou van wrijving en humor in mijn ontwerpen. Ik heb mezelf uitgedaagd om met het robuuste materiaal van de tent op mijn manier iets te creëren wat toch elegant is en niet zou misstaan op een koninklijk bal. Na het bal kan je zo een nachtje logeren op de camping. Je tent heb je immers toch al aan.’

Stephanie Willems

Ik ben Stephanie Willems, het gezicht achter het kledingmerk Stephastique. Een merk dat duurzame handgemaakte en custom made kleding produceert in Maurik, Nederland.

In 2018 behaalde ik mijn Bachelor of Arts door af te studeren aan Academie Artemis. Na mijn afstuderen liep ik stage bij modeontwerpster en naaister Mirte Engelhard, waar ik leerde over het ontwikkelen van patronen en het ambacht van kleding maken. Op dit moment studeer ik aan de Modevakschool om uiteindelijk mijn docenten diploma te halen.

In 2019 startte ik mijn kledinglabel Stephastique. Vastbesloten om de mode-industrie positief te veranderen. Ik raak geïnspireerd door te experimenteren met bestaande kledingstukken en materialen. Ik vind het belangrijk om mensen een goed gevoel te geven wanneer ze mijn ontwerpen dragen, en ze extra goed te laten voelen, wetende dat ze iets dragen waar ze zich niet schuldig over hoeven te voelen.

De collecties maak ik van geupcyclede tweedehands kleding en materialen, stofrestanten en GOTS-gecertificeerde stoffen. Elke dag werk ik aan het vinden van de meest duurzame oplossingen voor mijn ontwerpen. Ik ben van mening dat iedere persoon iets unieks en moois heeft en dit benadruk ik graag met mijn ontwerpen.

Model: Renate Sinne

Agency: DMA 

Fotograaf: Swan’s Seduction

www.stephastique.com