Louise Noordam at The Fashionweek

Foto: Peter Stigter

Louise toont haar handtekeningen krijtstreep pak met oranje expressie blouse, gecombineerd met een papieren kroon en een klein ijsbeerdiertje op de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture 2023 tijdens The Fashionweek 2023 in Den Haag. De outfit is afkomstig van Collectie ‘Binnen Dansen’, 2023.

Louise Noordam

Louise Noordam is een print- en modeontwerpster die onlangs is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag met een bachelorsdiploma Mode en Textielontwerp. Ze vond haar specialiteit in het creëren van authentieke prints met expressieve kleurencombinaties. Louise leeft en ademt print. Ze haalt inspiratie uit haar leven en zet herinneringen om in kunstwerken.

Achter elke print schuilt een andere manier van creëren. Prints zijn met de hand geschilderd, digitaal bewerkt, overgenomen van foto’s of (kinder-) tekeningen. Elke dessin vertelt een verhaal.

Voor dit specifieke ontwerp is het haar eigen onverwachte draai op de klassieke krijtstreepprint. Nu te zien met de handtekening van Louise erop en gecombineerd met een oranje expressieschilderij die haar innerlijke kind naar voren brengt.

Louise’s collectie ‘Binnen Dansen’ komt voort uit een gelukkige jeugdherinnering van dansen in de huiskamer met zussen. “Mijn jeugd eindigde toen ruim tien jaar geleden de strijd tegen auto-immuun eczeem begon. Bij het maken van deze collectie keek ik terug naar de gelukkige momenten toen ik in een zorgeloze bubbel leefde, zonder stress en druk van de samenleving. In de hoop haar kwetsbaarheid, speelsheid en vrijheid terug te winnen.”

www.louisenoordam.com