JimmyPaul at The Fashionweek

Tijdens The Fashionweek 2023 staan twee ontwerpen van JimmyPaul op het programma. Op de couturetentoonstelling Lange Voor Haute Couture is een geborduurde jas en jurk te zien (Goblin Bicker Jacket en t-shirt dress). In de etalage van De Bijenkorf staat een zeer kleurrijk ontwerp van tulle: de Multicolor Care Bears Dress.

‘De geborduurde jas en jersey jurk is gemaakt van oude borduurwerken, kralen en stenen van mijn oma en schoonmoeder. In deze look staat de ambacht van borduren centraal en met de koninklijke uitstraling van de look past perfect bij Lange Voor Haute Couture.

De andere outfit is heel anders, maar heel erg JimmyPaul en ook compleet met de hand gemaakt. De hele jurk is qua vorm en kleur gebaseerd op een fantasie prinsessen jurk (eentje die ik vroeger als kind altijd tekende) en als je goed kijkt, is de jurk de vorm van een kroon.’

JimmyPaul

Een in Amsterdam gevestigd modemerk dat looks en kleding creëert voor beroemdheden als Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Lizzo en Miley Cyrus, terwijl collecties wereldwijd worden tentoongesteld op kunstbeurzen en designshows. JimmyPaul staat bekend om het gebruik van kleurrijke nevenschikkingen en de combinatie van popcultuurreferenties, waarbij gebruik wordt gemaakt van expressieve handgemaakte kleding en materialen – en dat alles terwijl hij een optimistische kijk heeft op de wereld van kunst en design. JimmyPaul laat zien dat mode leuk kan zijn en humor kan hebben, terwijl hij intelligente poëzie in de concepten integreert en collecties creëert die plaats maken voor diepere verhalen.

www.jimmypaul.com