Etalageroute The Fashionweek 2022

Tijdens The Fashionweek stellen verschillende talentvolle ontwerpers hun werk voor in de etalages van winkels in de Haagse binnenstad. Op deze pagina vindt u meer informatie over de deelnemende ontwerpers.

3: Peter Wertmann bij Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82

Foto: Jelle Koiter, model: Didier Cosandey

Etalageroute presenteert: Peter Wertmann IS THIS HOW WE END?

Dit onderzoek kijkt naar het conflict tussen massacultuur en onze omgeving. Met behulp van architecturale stijlfiguren om een ​​verhaal op te bouwen dat vol zit met de bedreigingen van de toekomst.

Ik ben geïnteresseerd in de evolutie van het architecturale landschap en de toe-eigening van territorium door mensen.

Deze collectie gaat over frustraties rond de toestand van de wereld en de opstand daartegen. Ik wil de kijker confronteren door de rauwheid van het leven te benadrukken.

Peter Wertmann studeert aan de KABK in Den Haag.

Instagram.com/p.wertmann

4: Michelangelo Winklaar bij De Bijenkorf, Wagenstraat 32

Foto: Flore Zoé

Niet alleen in de etalage van warenhuis De Bijenkorf is werk van de Nederlands- Curaçaose ontwerper te zien. Een selectie van zijn collectie met aanraakbare mode is te zien op de tweede etage van de Bijenkorf.

Het bijzondere aan de tentoongestelde stukken is dat ze zo vervaardigd zijn dat ook blinden en slechtzienden couturekleding kunnen ervaren. Winklaar is van mening dat modetentoonstellingen op deze manier inclusiever kunnen worden. Winklaars moeder is visueel beperkt waardoor zij een van de weinigen is die couture mocht aanraken. In musea en tijdens modeshows mag mag dit niet, waardoor de wens ontstond voor deze manier van ontwerpen en exposeren van de bewerkelijke kunststukken.

Een gedeelte van het getoonde werk was afgelopen jaar al te zijn tijdens een solotentoonstelling van het werk van Michelangelo Winklaar in museum Escher in het Paleis, het voormalige winterpaleis van Koningin Emma.

Instagram.com/michelangelowinklaar

www.michelangelowinklaar.nl

5: ROC Mondriaan School voor Mode bij Uniqlo, Grote Marktstraat 30

The Hague Fashion Week collaboration with Uniqlo

Etalageroute presenteert: Studenten ROC Mondriaan School voor mode tonen werk met ‘deadstock’.

Voor het derde jaar op rij werken studenten van de Haagse modeopleiding met overgebleven materiaal van winkelketen Uniqlo aan nieuwe ontwerpen. De uiteindelijke kleding die de jonge modestudenten gezamenlijk hebben gemaakt is een maand lang in de etalage van Uniqlo aan de Grote Marktstraat te zien.

De deelnemende ontwerpers van 2022: Meliha Sorgucu en Roeqayya Habib, Aisha Abdelaal en Light dos Santos, Maartje Groen, Patou Loenen en Jihad Abdelaal.

6: Dagmar Stap bij Juwelier Steltman, Plaats 26

Foto: Dagmar Stap

Etalageroute presenteert: Dagmar Stap

Dagmar Stap zet met haar handschrift van borduren dagelijkse voorwerpen in een nieuw licht. In de huidige consumptiemaatschappij is alles snel en tijdelijk en wordt onze afvalberg steeds groter, maar bij Dagmar krijgen oude verpakkingen, bonnetjes en magazines een eeuwig bestaan. Daarmee staat in haar werk een bijzondere tegenstelling centraal: eenmalig gebruik tegenover het tijdrovende werk van het borduren. Waardeloos afval als kostbare kunst.

instagram.com/dagmarstap

7: Liselotte Oostra bij H&M, Gravenstraat 2

Foto: Michal Kucharski, Modellen: Joost Koldijk, Laurens Hoogendijk, Thomas van Poppel, Michal Betta

REWILDING, PROCESS OF BECOMING
GRADUATION COLLECTION LISELOTTE OOSTRA
Hoe zal de wereld eruitzien zonder mensen?
Mijn collectie is een visualisatie van hoe de wereld op nieuw zou gaan groeien na een vernietigende gebeurtenis, hoe deze vernietigende gebeurtenis je weer kan laten bloeien. Net zoals het gebeurt in de natuur, verlaten en vernietigende gebieden worden weer overgroeid door de natuur. Dit proces vind ik
fascinerend.
Ik vind het belangrijk om te onderzoeken hoe op opbouw van vernietiging weer kan groeien en hoe dat er voor mij uit ziet. Mijn inspiratie voor mijn collectie begon bij het zien van verlaten gebieden in de wereld, plekken waar er geen mensen meer zijn. Ze hebben iets mysterieus, je kunt zien dat ze zijn
gebruikt, maar je weet niet altijd wat er precies is gebeurd. Maar je kunt zien dat ze zijn hersteld en veranderd.
De collectie bestaat uit items met een militaire achtergrond, voor mijn representeren ze de resten die zijn achtergebleven na de strijd die gevochten is. Je kunt zien dat de textiele die ik gemaakt heb leven, of
hebben geleefd. Ze zijn gebruikt en komen weer tot leven. Deze tezamen met mijn 3D print die ik ontworpen met voorbeelden uit de natuur, zij zijn de begroeiing die terug groeien.
Liselotteoostra@icloud.com
@liselotteoostra

9: Diederik Verbakel bij Magasin Horaz, Molenstraat 25

Foto: Diederik Verbakel

Kunst en mode worden bij ontwerper/kunstenaar Diederik Verbakel verweven tot één geheel. Hij presenteert zijn werk door het hele land en verkoop zijn werk via de webshop van DIED.

instagram.com/diederik_verbakel

De etalageroute tijdens The Fashionweek 2022 is mede mogelijk gemaakt door: