Bas Kosters at The Fashionweek

Bas Kosters. Fotografie: Marc Deurloo

Tijdens de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture 2023, is een handgemaakte koninklijke creatie te zien van kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters. Deze jurk is van de “The Munchies” collection, en heet Pink monster dress. Het gebruikte materiaal is ruwe zijde en katoen, met leer applicaties en pailletten en glasstenen.

Bas Kosters

Als kunstenaar en ontwerper wordt Bas Kosters gedreven door betrokkenheid en compassie. Hij creëert werelden die worden bewoond door stralende, alarmerende en vertederende figuren die zijn sociale betrokkenheid weerspiegelen.

Ongeacht de discipline werkt Bas voortvarend en met enthousiasme, maar hij is vooral dol op textiel en grafische kunst, waarmee hij persoonlijke en maatschappelijke thema’s tot uitdrukking brengt en viert. Hij benadert moeilijke emoties op een lichtvoetige manier, met subtiele en soms wrange humor en zijn kenmerkende teksten.

Bas’ fascinatie voor stripfiguren, visualisaties en erotiek leidt tot een realiteit vol wrijving, vol verschillende opvattingen die strijden om je aandacht. Welkom in de wereld van Bas Kosters.

www.baskosters.com