Lange Voor Haute Couture modetentoonstelling

Fotografie: Irshad Abdoel voor Dutch Fashion Embassy

Modetentoonstelling Lange Voorhout: Lange Voor Haute Couture

Op het Lange Voorhout is van 4 tot en met 8 oktober de modetentoonstelling Lange Voor Haute Couture te bezoeken. In twee glazen containers is met de hand vervaardigde koninklijke mode te zien van ontwerpers Bas Kosters, Stephanie Willems, Jimmy Paul, Michelangelo Winklaar, Louise Noordam en Bjorn van den Berg. Ook kun je zien hoe couture wordt gemaakt en kun je meewerken aan een bijzonder couturestuk van ontwerpster Anouk van Klaveren van Das Leben Am Haverkamp.

Koninklijke mode

Op het koninklijke Lange Voorhout is de tentoonstelling Lange Voor Haute Couture te bezoeken van 5 tot en met 8 oktober. Met verschillende couturestukken van ontwerpers als Bas Kosters, Michelangelo Winklaar, Louise Noordam en Jimmy Paul, laat The Fashionweek de kunst van couture zien. Couture is met de hand op maat gemaakte kleding, vaak opvallend van vorm en gebruikmakend van bijzondere handwerktechnieken.
De organisatie van The Fashionweek wil met deze tentoonstelling de passie, bewerkelijkheid en het ambacht tonen dat schuilgaat achter het creëren van een kledingstuk. Veel van de getoonde kleding is gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen, een belangrijk punt om aandacht voor te vragen. Op deze locatie is ook een pop-up atelier te vinden, waar extra aandacht is voor duurzaamheid en ambachten en couturetechnieken als borduren te zien zijn. Hier wordt het publiek uitgenodigd mee te werken aan een bijzonder couturestuk.

Deze bijzondere tentoonstelling is te vinden op het lange deel van het Lange Voorhout en is vrij te bezoeken.

Participatie borduurwerk

Op het Lange Voorhout kun je aansluiten om mee te werken aan het bijzondere participatie borduurwerk van Anouk van Klaveren. Van 5 tot en met 8 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur kun je onder begeleiding leren hoe dit couturestuk vorm krijgt en jouw geleerde techniek toepassen. Deelname is gratis, bij beschikbaarheid kun je meedoen.

The Fashionweek 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: